Foot Care

Waarom Pedicure?

Je voeten hebben behoorlijk wat te verduren. Zo (ver)stoppen we ze graag in de mooiste damesschoenen, lopen we kilometer na kilometer en hebben ze af toe best wat te lijden onder uitgesproken kou of juist extreme warmte. En omdat je voeten zoveel gebruikt worden, wordt de huid van je voeten sneller droog dan andere delen van jouw lichaam. Daarom verdienen ze wat extra aandacht. Toch worden je voeten regelmatig vergeten. Zodra het beter weer wordt en het tijd wordt om de mooie slippers en sandalen weer uit de kast te halen, geef je jouw voeten vaak ook weer meer aandacht. Vanaf dat moment worden je voeten namelijk weer gezien. In de winter wordt dit echter vaak vergeten, omdat, hoe leuk ook, je voeten verpakt zitten in een mooie laars, comfortabele sneaker of een hip enkellaarsje. Het gehele jaar door blijft het echter belangrijk om je voeten goed te verzorgen en de nodige aandacht te geven.

Bovendien ontstaat er, of je dat wilt of niet, eelt op je voeten. Eelt is eigenlijk een opeenstapeling van cellen. Door wrijving of druk op je voet worden meer nieuwe huidcellen aangemaakt dan er afsterven. Zo ontstaat eelt. En hoewel eelt ook een klein beschermlaagje is, is te veel eelt op je voeten niet mooi. Met de juiste voetverzorging kun je ervoor zorgen dat jouw voeten eeltvrij en heerlijk zacht zijn. De behandeling van bijvoorbeeld likdoorns of ingegroeide nagels is het ook zeer verstandig om dat te doen en niet thuis te gaan experimenteren. Niet alleen krijg je met een pedicure mooie, zachte voeten maar het is ook nog eens ontzettend ontspannend. Eigenlijk is er dus geen enkele reden waarom je niet af en toe zo’n heerlijk verwenmomentje voor jezelf in zou moeten plannen!

Als gespecialiseerde voetverzorgster (medische pedicure) zal ik een oplossing zoeken bij diverse voetaandoeningen en dit door toepassing van professionele technieken,  dit volledig op maat van de klant.
Niet enkel de uitvoering van een perfecte voetverzorging is voldoende, ik geef u ook alle nodige adviezen voor de thuisverzorging.

Stappenplan

  1. Eelt laten inweken
  2. Nagels knippen en vijlen
  3. Nagels egaal maken met natfrees
  4. Nagels inweken
  5. Eelt verwijderen met incisiemesje
  6. Onzuiverheden verwijderen nagels
  7. Eelt verwijderen aan tenen
  8. Raspen
  9. Korte voetmassage

Tips:

Hydratatie!

De huid van je voeten wordt snel droog. Het is daarom belangrijk dat je jouw voeten goed hydrateert om te voorkomen dat deze huid echt uitdroogt. Voldoende water drinken gedurende de dag helpt daar bijvoorbeeld bij. Wat je ook kunt doen om jouw voeten extra te hydrateren, is ze ’s avonds voor je naar bed gaat, insmeren met een vochtinbrengende voetencrème en vervolgens dikke sokken aantrekken. Houd deze sokken de hele nacht aan zodat de crème goed in kan trekken. Je zult merken dat uw voeten de volgende ochtend lekker zacht zijn! Voor meer informatie welke producten je hiervoor juist gebruikt, durf zeker te vragen!

Voorkomen van eeltvorming

Eelt op je voeten is nu eenmaal niet zo mooi. Je kunt jezelf natuurlijk een heerlijke pedicure gunnen waarbij je de eelt wordt verwijdert, maar er zijn ook een aantal dingen die je kunt doen om eelt te voorkomen:
• Draag passende schoenen om zo min mogelijk wrijving te veroorzaken;
• Smeer je voeten regelmatig in met een hydraterende crème;
• Hoewel slippers of andere schoenen met een dunne zool heerlijk lopen, raad ik af dit soort schoenen dagelijks intensief te gebruiken.

Ons aanbod:

Pedicure – € 35,00

Pedicure >45 min – € 45,00

Lakken – € 8,00

Luxe voetverzorging (90 min) – € 80,00

Pedicure in combinatie met gelaatsverzorging – € 30,00