Permanente Make-up

Voor de permanente make-up doen we beroep op Caro Celis, zij is al jaren gespecialiseerd in permanente make-up. Zij houdt haar ook enkel bezig met permanente make-up en werkt over heel België in verschillende salons.

Permanente make-up

Permanente make-up is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up worden aangebracht. Zoals: wenkbrauwen, powderbrows, eyeliners, lipliners, fulllips.

Verschil met tatoeëren?

Permanente make-up lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuids bindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren en wrijving, zal de pigmentatie na enige tijd vervagen.

De behandeling

De permanente make-upbehandeling omvat meestal 1 tot 2 behandelingen. Van tevoren wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt vaak eerst op de huid getekend. Bevalt het ‘ontwerp’ dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.
Meestal is de pigmentatie iets donkerder dan gewenst. 14 dagen na de pigmentatie zal die lichter worden, doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er weer iets te licht uit. Na minimaal 6-8 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur.

Verschillende technieken

Er zijn verschillende naaldgroeperingen mogelijk, waardoor er verschillende effecten ontstaan.

  • Naalden die tegenover elkaar staan, bijvoorbeeld in een driehoekje (3-puntsnaald). Toepassing bij o.a. de poederwenkbrauwen techniek (ombre powder brows). Het gehele oppervlakte wordt ingekleurd met pigment .
  • Naalden die achter elkaar staan worden ‘flat’ (oftewel ‘plat’) naalden genoemd. Deze worden onder andere gebruikt bij de zogenaamde ‘microblading hairstrokes’ techniek.
  • Een enkele naald, vooral toegepast bij de ‘hyperrealisme hairstrokes’ techniek. Met de hairstrokes technieken worden haartjes getekend die, afhankelijk van de creativiteit en ervaring van de specialist, net echt lijken.

Verdoving

Permanente make-up aanbrengen is een behandeling die pijn kan veroorzaken, daar er een paar keer over hetzelfde stukje huid behandeld wordt. De huid kan van tevoren verdoofd worden. Het voordeel van verdoven is niet alleen dat de huid ongevoeliger wordt, maar ook rustiger, omdat de bloedvaatjes zich aan de oppervlakte sluiten. Hierdoor voelt de cliënt minder en kan de aanbrenger beter werken.

Ons aanbod:

Eyeliner boven of onder (30 min) – € 180,00 (Jaarlijkse bijwerking: €150,00)

Eyeliner boven en onder (45 min) – € 300,00 (Jaarlijkse bijwerking: €150,00)

Wenkbrauwen (60 min) – € 300,00 (Jaarlijkse bijwerking: €150,00)

Lipcontour (75 min) – € 350,00 (Jaarlijkse bijwerking: €200,00)

Blushing lips (105 min) – € 400,00 (Jaarlijkse bijwerking: €300,00)