Relaxing

Manuele massage

Een massage is altijd een heerlijke manier om even helemaal tot rust te komen. Naast dat een massage ontspannend werkt, heeft een massage ook andere voordelen voor lichaam en geest. Zo kan een massage onder andere helpen bij het verbeteren en hydrateren van de huid, het verminderen van cellulitis, het los maken van spieren en gewrichten, het verbeteren van de weerstand, het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van stress. Het is dan ook niet gek dat massages enorm populair zijn en dat er veel verschillende massagetechnieken bestaan. Een daarvan is de manuele massage. Een manuele massage is een handmatige massage die gericht kan zijn op verschillende doeleinden of probleemzones.

Hotstone massage

De hotstone massage is een volledige lichaamsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme stenen. Het doel is om te zorgen voor een volledige ontspanning van het lichaam. Het geeft onder meer een diep ontspannend effect op het zenuwstelsel, dat dagelijks door vele stressoren uit balans wordt gebracht. Ook helpen de warmte en de massagetechnieken om stijve spieren los te maken. Daarom is deze massage een ideale behandeling bij spierpijn. Het stimuleert eveneens de bloedsomloop en de werking van de organen. Daardoor worden afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam weggevoerd.

Is hotstone massage voor iedereen geschikt?

Een hotstone massage draagt bij aan het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Deze vorm van massage is vooral geschikt voor mensen die last hebben van:

 • Stress
 • Vermoeidheid
 • Spier- en gewrichtspijnen
 • Spijsverteringsklachten
 • Slechte bloedcirculatie
 • Fibromyalgie

Voor wie is hotstone niet geschikt?

In enkele situaties is een hotstone niet aangewezen, zoals bij griep, koorts, verhoogde stofwisseling, huidziektes, vaatziektes, trombose, kanker, brandwonden en zonnebrand…

Lichaamspeeling

Een peeling stimuleert de celvernieuwing en verwijdert de dode huidcellen in het kort gezegd. Het werkt huidverjongend doordat zij o.a. de celvernieuwing stimuleren en dode huidcellen verwijderen. Hierdoor komt onze nieuwe, jonge en mooie huid tevoorschijn en voelt hij gladder aan. Een peeling maakt jouw huid egaler en de structuur wordt fijner.

Oorkaarstherapie

Oorkaarstherapie is een vorm van warmtetherapie die pijn kan verzachten, voor ontspanning kan zorgen en de doorbloeding in het lichaam kan stimuleren. Deze processen zijn belangrijk voor het herstel en de genezing van het lichaam.
Oorkaarsen hebben zuiverende eigenschappen: de warmte beïnvloedt alle organen die met het oor verbonden zijn, zoals de buitenkant van het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan. Door een lichte onderdruk in de oorkaars en een kleine trilling door de stijgende lucht door de beweging van de vlam, wordt het trommelvlies gemasseerd. De lichamelijke prikkel die hieruit volgt, is een gevoel van aangename warmte, bevrijding en drukregulatie in het gebied van het oor, de voorhoofdholten en bijholten.

Weldaad en verlichting

De effecten van oorkaarstherapie worden ervaren als weldadig en pijn- en drukverminderend. Met name in het hoofd en in het oorgebied is dit gevoel sterk waarneembaar. Een vrijere neusademhaling, een verbetering van de geurzin en een gevoel van ontspanning en geborgenheid zijn maar enkele bijkomende positieve ervaringen.
De in de kaars aanwezige kruiden hebben bovendien een directe werking op het zenuwstelsel van het lymbische systeem. Hierdoor is het mogelijk meerdere klachten te behandelen, want het lymbische systeem beïnvloedt heel wat pyschische en fysieke klachten.

Verloop van een sessie

Alvorens de behandeling start, krijgt u een zachte, ontspannende en energetische hoofdmassage. Daarbij worden ook de lymfekanalen in de nek en hals geopend. Hierna volgt een massage van de oorschelp, terwijl u op uw zij ligt. Tijdens een sessie oorkaarstherapie worden steeds beide oren behandeld.

Effecten van oorkaarstherapie

Irritaties aan het oor, neus, voorhoofd en bijholten

 • Oordruk (dichtslaan van het oor), oorsuisen, doorbloedingsstoornissen van het oor
 • Hoofdpijn, migraine, bijholte-ontstekingen
 • Hooikoorts, verkoudheid en griep
 • Keelpijn, ontstoken amandelen
 • Hyperactiviteit, stress, nervositeit, angsten, depressies
 • Slapeloosheid, vermoeidheid (ook psychisch)

Contra-indicaties voor oorkaarstherapie

In enkele gevallen is het niet aangewezen om oorkaarstherapie toe te passen:

 • Indien het trommelvlies geperforeerd is
 • Indien er sprake is van geïmplanteerde gehoorbeentjes
 • Indien er een ontsteking van het buitenoor en/of middenoor is
 • Indien er eczeem of schimmelinfecties in het oor aanwezig zijn
 • Bij epilepsie

Ons aanbod:

Massage 30 minuten – € 35,00

Massage 60 minuten – € 60,00

Hotstone massage rug (30 min) – € 40,00

Hotstone massage lichaam (60 min) – € 70,00

Lichaamspeeling – € 30,00

Oorkaarstherapie (30 min) – € 35,00

Anti-cellulitis-behandeling – € 50,00

strijkbeweging met touwhandschoen – hydraterende peeling -stevige dij- en bovenbeenmassage