Spray Tanning

Spray tanning, hoe?

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op je huid. Tijdens het sprayen zie je al onmiddelijk het verschil maar de DHA vloeistof heeft vervolgens een inwerktijd van 8 uur nodig. Het sprayen van een volledig lichaam duurt slechts 15-20 minuten. Je krijgt dus direct een egaal bruine huid!

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in zowat elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 16% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA is goedgekeurd voor gebruik in zelfbruiningsproducten door de FDA (Food and Drug Administration).

Voor wie?

Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden. Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.

Hoe lang blijft mijn tanning?

De kleur kun je ongeveer 7 tot 11 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème en gebruik tijdens het douchen milde zeep (PH-neutraal), of milde douchegel (PH-neutraal). Vraag zeker hierover info over onze producten!

Mag ik zonnen?

In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien. Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Wat met zwemmen, sauna en sporten?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal je bruine teint wat sneller vervagen. Sporten kun je onmiddellijk voor en na de behandeling beter ook een aantal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Word ik oranje van tanning?

Er worden geen ingrediënten meer toegevoegd die een oranje kleur kunnen veroorzaken (caroteen). Over het resultaat hoef je je zeker geen zorgen te maken!
Aangezien wij uitsluitend manueel sprayen, kunnen wij de kleurintensiteit ten andere ook zelf bepalen. Dus als je liever een subtiel glowing effect wil, behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Bij iemand die zeer bleek is, wordt een andere kleurintensiteit gebruikt als bij een klant van het mediterane huidtype.

Diervriendelijk!

Er werd niet getest op dieren en bevatten geen dierlijke producten!

Ons aanbod:

Spray tanning van het lichaam – € 35,00